Omul de afaceri Dumitru Bucşaru se laudă că a vândut în ultimele trei luni 30 de case din faza a patra a proiectului Green City, dintre care 25 sunt încă „pe hârtie". Proiectul, ieşit din insolvenţă în martie anul acesta, mai are programate încă 1.000 de case, deşi încă mai sunt de vândut circa 230 de locuinţe din primele etape.

21893-bucsaru_04_a250123239.jpgGreen City a lansat în luna august 2011 un noul model de casă, parte din faza a patra de dezvoltare, a cărei preţ este de 69.900 euro. Locuinţa are 126 mp construiţi, cu parter şi etaj, living, bucătărie, trei dormitoare, două băi şi curte proprie. Rata lunară la un credit ipotecar pentru o astfel de casă este de aproximativ 320 euro. Dezvoltatorul a început deja construcţia unui lot de 50 de astfel de case, investiţia în aceste locuinţe depăşind 60 mil. euro.

„Dezvoltatorul a început lucrările pentru cele 30 de case SENA deja contractate şi într-un termen cuprins între 3 şi 4 luni de la semnarea antecontractelor, casele vor fi predate cumpărătorilor, iar planurile dezvoltatorului nu se opresc aici. Lucrarile vor continua şi se vor construi 1.000 de case SENA până la sfârşitul anului 2013", spun reprezentanţii companiei Esop, agentul de vânzări al proiectului.

Vânzarea de locuinţe din stadiu de proiect a fost o practică extinsă pe scară largă în perioada 2007-2008, însă mulţi cumpărători au rămas fără locuinţele contractate din cauză că o serie de dezvoltatori au intrat în incapacitate de plată. Odată cu declanşarea crizei financiare, aceast tip de vânzare a dispărut de pe piaţă.

Proiectul Green City a fost demarat la începutul lui 2009 şi implică o investiţie estimată de 100 de milioane de euro, derulată în trei etape.

În prezent, sunt finalizate 800 de case, dintre care 356 de case, construite în prima etapă a investiţiei, la care finanţarea a fost asigurată prin credit bancar şi alte 170 de case, finanţate din sursele proprii ale companiei. Bucşaru a demarat, în noiembrie anul trecut, lucrările de construcţie pentru a treia etapă a proiectului, chiar dacă nu vânduse decât jumătate din locuinţele dezvoltate în primele două faze. Construcţia celor 180 de vile din această etapă au fost finanţate tot din sursele proprii ale companiei.

Ansamblul este construit pe amplasamentul fostelor sere Comaico, din comuna 1 Decembrie din sudul Capitalei. Dumitru Bucşaru a achiziţionat firma Comaico în urmă cu patru ani de la SIF Muntenia, la un preţ de 62 milioane de lei (echivalentul a 17,6 milioane de euro la acea dată).

Comaico avea în administrare, în 2006, terenuri cu o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, majoritatea ocupate de sere nefuncţionale.


Sursa

10 November 2011