Bucureștiul intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă: vineri, 27 noiembrie, se va deschide Bucharest Christmas Market. În Piața Universității, vor fi amplasate 60 de căsuțe, cu decorațiuni, cadouri și preparate tradiționale. Timp de o lună, bucureștenii se vor putea delecta cu evenimente festive, spectacole și concerte.

38765-foto_1.jpgEsplanada cu statui din Piața Universității va fi luminată de zeci de mii de beculețe, care vor împodobi Bucharest Christmas Market. Deschiderea Târgului de Crăciun va avea loc vineri, 27 noiembrie, spațiul urmând să rămână amenajat de sărbătoare timp de o lună, între orele 11:00 și 22:00.

„În acest an, peste 10.000 de beculețe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalații cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuțe amplasate în piață, iar bradul tradițional de Crăciun, înalt de 15 metri, va fi iluminat de nu mai puțin de 20.000 de beculețe. Deasupra pieței a fost amplasată o impresionantă plasă luminoasă. Aflat la cea de a patra ediție, Bucharest Christmas Market vine și în acest an cu multe evenimente festive, specifice sărbătorilor de iarnă, concerte și spectacole, cadouri pentru cei dragi, preparate tradiționale, decorațiuni și produse din toate regiunile țării”, promit reprezentanții Primăriei Municipiului București.

  • Comercianții din întreaga țară vor avea o gama variata de produse: ceramică pictată, icoane, măști tradiționale, jucării din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decorațiuni și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, precum și dulcețuri, miere și siropuri
  • Unii dintre meșteri vor confecționa în târg obiecte și podoabe, oferind vizitatorilor demonstrații prin care vor admira frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești
  • În zona gastronomică, publicul va putea degusta preparate calde, pregătite după rețete tradiționale

Cea mai frumoasă căsuță va fi premiată de organizatorii Târgului, în urma voturilor publicului – între 18 și 22 decembrie, bucureștenii vor putea alege cel mai frumos decor, produsele preferate și cea mai călduroasă servire.

„Spiridușii pregătesc sosirea lui Moș Crăciun în târg (pe 12 decembrie) și îi decorează noua casă din Piața Universității, așteptându-i pe cei mici lângă șemineu, cu bradul împodobit și daruri multe. Și anul acesta, copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințe și gânduri bune în cutia poștală din casa Moșului. De asemenea, ca în fiecare an, va fi organizată campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, campanie care încurajează oamenii să doneze cărți și jucării, făcând un apel la solidaritate și implicare socială”, mai spun reprezentanții PMB.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

23 noiembrie 2015