România este o destinaţie atractivă pentru turiştii britanici, dar nu neapărat datorită marilor oraşe. Englezii caută la noi „ceea ce restul Europei a pierdut”: tradiţiile păstrate cu grijă, pădurile neumblate, stilul de viaţă simplu sau peisajele spectaculoase, iar cel mai bun ambasador este însuşi Prinţul Charles al Marii Britanii.

29529-charles.jpgAgroturismul românesc atrage în număr din ce în ce mai ridicat turiştii britanici, a subliniat ambasadorul britanic în România, Martin Harris, în cadrul unei conferinţe la Sibiu. Vizitatorii din Marea Britanie apreciează turismul rural românesc, cererea pentru excursiile de acest tip a urcat, astfel că autorităţile britanice vor să se implice în dezvoltarea acestui segment.

„Am discutat cu oameni din domeniul agroturismului şi mi-au spus că România a devenit din în ce mai atractivă pentru turiştii britanici. Aceştia au înregistrat o creştere a cererii. Eu cred că este un segment atractiv şi am venit la Sibiu cu un expert britanic în domeniu, pentru a dezvolta sectorul agroturistic din România”, a declarat Martin Harris.

Ambasadorul britanic a accentuat că România se bucură de peisaje frumoase şi patrimoniu „foarte important la nivel european”, pe care trebuie să facă eforturi să „îl păstreze pe viitor”.

Prinţul Charles, cel mai bun ambasador al României în lume

Potenţialul etnografic este una dintre cele mai importante calităţi ale României, iar străinii par să aprecieze această caracteristică mai mult decât românii. Unul dintre cei mai mari admiratori al modului de trai şi al folclorului autentic românesc este chiar Prinţul Charles.

„Cred că Prinţul Charles este un ambasador foarte bun pentru România, deoarece este pasionat de această ţară şi înţelege valorile româneşti, unice în Europa, precum şi faptul că România şi-a păstrat ceea ce restul Europei a pierdut – păduri virgine, un peisaj foarte frumos, un stil de viaţă tradiţional”, a adăugat ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră.

Prinţul Charles vine în România de câteva ori în fiecare an, preferând sătucele izolate din Transilvania. Moştenitorul coroanei britanice deţine trei reşedinţe în ţara noastră: în Viscri, din Braşov, în localitatea sibiană Malancrav şi în satul Valea Zălanului, din Covasna.

PE ACEEAȘI TEMĂ: 135 milioane dolari, cea mai scumpă proprietate scoasă la vânzare în SUA (vezi foto)

Jurnaliştii de la The Daily Telegraph au pornit pe urmele Prinţului Charles şi au arătat lumii întregi unul dintre locurile de poveste în care moştenitorul britanic îşi petrece vacanţele. Contele Kalnocky, urmaşul familiei care a fondat această aşezare, vorbeşte despre satul Valea Zălanului, din Covasna. 

 

 

14 February 2013