Compania farmaceutică americană Bristol-Myres Squibb a închiriat un spaţiu de birouri de 930 mp la etajul cinci al clădirii de birouri Europe House, pentru a-şi reloca sediul central din România, potrivit DTZ Echinox, intermediarul tranzacţiei.

19373-europehouse_878c8e0cd5.jpgCompaniei s-a mutat în noul sediu din centrul capitalei în mai 2011. Pentru un contract standard pe cinci ani, Bristol-Myres Squibb va plăti circa un milion de euro, ţinând cont de chiriile medii practicate în această zonă.

Europe House are o suprafaţă totală închiriabilă de 15.102 mp, împărţită în zece etaje şi găzduieşte chiriaşi precum: Orange România, BCR-Banca pentru Locuinţe, ALICO, White&Case.

Începând cu 1 Ianuarie 2011, Europe House aparţine portofoliului CA Immo Group, în urma achiziţiei Europolis, finalizate la începutul anului.

„Încă de la începutul anului am resimţit un interes din ce în ce mai mare din partea companiilor internaţionale în vederea relocării sediilor în locaţii centrale şi accesibile. Acesta este dovada faptului că mediul de afaceri s-a consolidat iar marile corporaţii vizează din nou dezvoltarea sustenabilă şi îşi propun să ofere agangajatilor şi partenerilor acces facil şi să obţină o poziţie proeminentă pentru brandul lor", a declarat Mădălina Cojocaru, Head of the Office Department, DTZ Echinox.

În 2011, chiriile contractuale variază între 18,5- 20 euro pe metru pătrat, lunar, pentru zona centrală, 14-17 euro pe metru pătrat, lunar, pentru locaţii semi-centrale, în timp ce chiriile din zonele de business periferice variază între 9 şi 13 euro pe metru pătrat, lunar.


Sursa

22 June 2011