BRD a decis să scada dobânzile la creditele imobiliare şi ipotecare cu 2-2,5 puncte procentuale, în funcţie de avans şi perioada de creditare, iar cele pentru nevoi personale, auto sau destinate studenţilor au dobânzi cu până la 1,1 puncte procentuale mai mici.

sursa:www.bloombiz.roAstfel, clienţii care solicită un credit Habitat Ipotecar/Habitat Plus vor fi finanţaţi în euro cu o dobândă cu 2-2,5 puncte procentuale mai mică decât până acum, în funcţie de avans şi de perioada de creditare, aceasta reprezentând o scădere cu până la 45%. Nivelul noilor dobânzi se situează între Euribor 3 luni + 3% şi Euribor 3 luni + 4,5%.

Creditele Expresso în lei vor fi acordate cu dobânzi fixe cuprinse între 9,9% şi 12,5% pe an, în scădere cu până la 1,1 puncte procentuale, în funcţie de perioada de creditare.

Dobânzile la creditul de nevoi personale garantat cu ipotecă Expresso NonStop în euro au scăzut cu un punct procentual, fiind cuprinse în prezent între Euribor 3 luni + 6,5% şi Euribor 3 luni + 7%, în funcţie de perioada de creditare.

Creditele în lei pentru achiziţia de automobile noi a scăzut cu până la 1,1 puncte procentuale, la niveluri de 9,9% şi 12,5% pe an, în funcţie de perioada de creditare, iar în cazul autoturismelor de ocazie, dobânzile fixe în lei s-au redus tot cu până la 1,1 puncte procentuale, fiind cuprinse între 10,9% şi 13,5% pe an, după perioada de creditare.

 



9 December 2009