Firma Forum Center, controlată de omul de afaceri Radu Octavian, fondatorul şi patronul grupului RTC, prin compania înregistrată în Cipru, Foliteck Limited, a semnat un contract de sale & leaseback cu BRD Sogelease IFN pentru o clădire de birouri în valoare de 4,59 mil. euro.

16208-radu_octavian_64102600.jpgAstfel, divizia de leasing a BRD a preluat imobilul deţinut de Forum Center din B-dul Bucureştii noi, nr 25A, cu un teren în suprafaţă de 4.531 mp şi patru corpuri cu suprafeţe construite la sol de 842 mp, 123 mp, 310 mp, respectiv 398 mp pentru suma de 4,59 milioane de euro, fără TVA, potrivit anunţului din Monitorul Oficial.

Avansul iniţial plătit de bancă este de 20% din valorea de vânzare a imobilului, adică 918.000 euro.

Preţul de vânzare a fost stabilit printr-un raport realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers România, efectuat la data de 21 octombrie 2010. Contractul de sale & leaseback dintre firma omului de afaceri Radu Octavian şi BRD prevede o durată de leasing de 15 ani.

Alte costuri, precum asigurarea, întreţinerea imobilului, taxele de proprietate şi alte taxe şi cheltuieli vor fi suportate de Forum Center.

Dreptul de proprietate asupra imobilului finanţat se va transfera la finalul perioadei de leasing către Forum Center, după achitarea tuturor obligaţiilor rezultate din contractul de leasing, inclusiv a taxelor de transfer de proprietate şi semnarea unui contract de vânzare-cumpărare încheiat în formă autentică, se mai arată în Monitorul Oficial.


Sursa

27 January 2011