BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, şi-a epuizat plafonul de garanţii de 32 milioane euro primit în 2011 pentru vânzarea de credite ipotecare prin programul "Prima casă". Banca a dat circa 800 de credite în cadrul acestei ediţii a programului, valoarea medie a unui împrumut fiind de 40.000 de euro.

17489-6-brd-sm.jpgDoar Raiffeisen şi CEC Bank anunţaseră formal până acum că au epuizat plafonul de garanţii primit la începutul anului.

BCR, banca cu cel mai mare plafon, nu a anunţat încă epuizarea garanţiilor, deşi oficialii săi vorbesc deja despre următoarea ediţie a programului guvernamental. BRD a acordat până acum credite de 341 de milioane de euro şi a anunţat, de asemenea, intenţia de a participa la următoarea fază a programului.

Statul nu va mai aloca garanţii suplimentare în ediţia a patra a programului "Prima casă", băncile interesate urmând să reducă la jumătate garanţia pentru creditele vândute până acum în cadrul programului şi să utilizeze plafonul eliberat pentru a vinde în continuare împrumuturi, garantate în proporţie de 50%.


Sursa

11 April 2011