Cum piaţa imobiliară este blocată, singura soluţie este „trocul" care îi avantajează şi pe vânzători şi pe cumpărători. Chiar dacă este criză, românul se descurcă. Aceasta este imaginea de ansamblu oferită de site-urile imobiliare sau de maşini, care s-au umplut de oferte.

„Schimb apartament cu patru camere şi diferenţa pentru casă în Braşov, pe teren de minimum 500 de mp, preferabil în Stupini sau Sânpetru". Cam aşa sună un anunţ pentru schimburile imobiliare, din ce în ce mai preferate de braşoveni.Chiar dacă la prima vedere pare mai uşor de încheiat o asemenea tranzacţie, agenţii imobiliari susţin că foarte greu se ajunge la un numitor comun.

„Sunt foarte multe oferte de schimburi, într-adevăr, dar tranzacţiile se fac cu mare dificultate. Cele mai multe sunt schimburi cu diferenţă, care împiedică, de obicei, efectuarea tranzacţiei. Cele mai multe schimburi sunt cele de garsoniere pentru apartamente cu două camere", a spus Sorin Dobre, agent imobiliar.

Ofertanţii preferă să facă schimburi pentru că preţurile sunt la pământ şi ar ajuge să-şi vândă proprietăţile la un preţul mult mai scăzut decât valoarea reală. Din păcate, potrivit agenţiilor imobiliare, există o discrepanţă între ofertă şi cerere. „Problema cu acest gen de tranzacţii este că, cu greu coincid gusturile părţilor. Oferte de schimb sunt, dar cererile sunt mai puţine", a spus Ioan Dumitru, agent imobiliar.

 


 



Sursa

30 June 2010