Jumătate dintre magazinele din mall-urile braşovene s-au închis din cauză că au rămas fără clienţi. În timp ce anul trecut agenţii economici nu puteau face faţă vânzărilor, acum foarte mulţi au părăsit marile centre comerciale, pentru că nu mai pot plăti chiriile astronomice.

sursa:adevarul.roDe mai bine de un an, în Macromall bate vântul falimentului. Puţinii comercianţi care s-au menţinut în picioare în pofida chiriilor mari pe care le plătesc spun că au noroc cu clienţii fideli. Patronii magazinelor scot lunar din buzunar câte 3000 de euro doar pentru plata chiriei. Totuşi vânzările le-au scăzut drastic de când raioanele vecine au rămas goale.

„Vânzările au scăzut triplu faţă de anul trecut. De abia mai facem bani pentru chirie şi salariu, plus un pic de profit. De când magazinele vecine s-au închis, vânzările sunt foarte slabe, dar supravieţuim, pentru că acesta nu este singurul nostru magazin din Braşov", a spus Eniko Maroti, vânzătoare la magazinul de încălţăminte Pietra.

Acelaşi lucru se întâmplă în mai toate mall-urile din oraş. Cei care au rămas pe baricade sunt dezavantajaţi de de vitrinele goale ale vecinilor şi spun că asta le goneşte şi lor clienţii.

 

„Ar fi bine să le dea şansa de a sta trei luni fără să achite chiria şi să o plătească după ce îşi mai revin. Noi avem noroc că avem clienţi fideli, că altfel cred că nu am fi supravieţuit", ne-a spus Andreea Mihalcea, vânzătoare în Macromall.

Sursa

2 December 2009