Continuă verificările braşovenilor care au făcut multe tranzacţii cu terenuri

foto:sfin.roDe câteva luni, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat declanşarea la nivel naţional a unor acţiuni de verificare asupra persoanelor fizice care au realizat, în perioada 2006-2008, venituri din tranzacţii imobiliare cu terenuri construibile şi construcţii noi, cu caracter de continuitate şi în scop comercial.

Fiind vorba de scopuri comerciale, acestea aveau obligaţia să achite TVA pentru toate sumele astfel obţinute. Selecţia contribuabililor controlaţi s-a făcut pe baza unor criterii obiective, anunţau recent reprezentanţii ANAF, enumerând: depăşirea plafonului de scutire, de 35.000 de euro, valoarea tranzacţiilor, precum şi efectuarea a mai mult de cinci tranzacţii într-un an.

Date publice la finalul cercetărilor

Aşa cum ne-au informat neoficial zilele acestea cei din structurile teritoriale braşovene ale ANAF, controalele anunţate continuă să dea fiori unor nume de marcă ale judeţului, atât din rândul bugetarilor, cât şi din domeniul privat. Acum, însă, pentru că alegerile au trecut, sunt de aşteptat noi „cutremure" cu influenţe politice, care să încerce să tergiverseze sau chiar să stopeze asemenea verificări, mai spun ei.

Întrebate dacă sunt ceva semnale recente de acest gen, sursele noastre au precizat că speră „să nu se mai procedeze la ameninţări şi «telefoane de la Bucureşti». Avem în lucru multe dosare pe tema amintită, dar acestea sunt de durată, unele fiind doar în fază incipientă. Când vor fi finalizate şi vor fi înaintate Parchetului, le vom putea prezenta şi pe acestea în presă".

Sursa

11 December 2009