Florile nu sunt asociate cu brazii, dar alăturarea lor duce la un rezultat spectaculos. Uscate sau artificiale, naturale sau de hârtie - orice fel de flori pot fi transformate în decorațiuni de Crăciun, oferind bradului eleganță și rafinament.

38994-homepage.jpgFlorile au (re)câștigat teren, în ultimii ani – folosite în moda vestimentară, în design sau în amenajare, florile „se poartă” mai mult ca oricând. Frumusețea și delicatețea lor a cucerit chiar și pomul de Crăciun: fotografiile cu brazi decorați cu flori naturale sau artificiale au luat cu asalt internetul, fiind cea mai nouă tendință în materie de decorațiuni. Deși nu se poate spune cu certitudine de unde a plecat această nouă modă, site-ul Design Love Fest este indicat de mulți utilizatori ca fiind sursa inspirației.

„Motivele florale au fost mereu apreciate, dar nu la scară largă, cel puțin nu în vremurile noastre. În ultimii ani, remarcăm că au cucerit toate fronturile: au revenit în tendințe tapetul și covoarele înfloarate, precum și hainele cu imprimeuri florale, bentițele cu flori naturale sau artificiale, bijuteriile cu lucrături florale, etc. Probabil că, până la împodobirea pomului de Crăciun cu flori, mai era doar un mic pas”, punctează Ioana Marcone, specialist în design interior.

Brazii pot conține atât flori, cât și globuri, beteală și alte decorațiuni clasice, în funcție de imaginația fiecăruia. Florile pot fi toate de aceiași culoare, pot fi asortate sau cât mai diverse – nu există reguli, rezultatul fiind de impact indiferent de opțiunea aleasă.

„Utilizarea florilor în pomul de Crăciun sfidează tradiția, deci nu cred că va deveni un obicei răspândit și va rămâne rezervat persoanelor care doresc să facă lucrurile puțin diferit. Bradul împodobit cu flori nu se poate defini atât ca un aranjament floral, ci mai degrabă ca o instalație florală, pe care trebuie să o gândim adecvat locului sau momentului (poate fi vorba despre un eveniment într-o sală specială sau despre sărbătorile petrecute acasă, în familie). Se pot folosi flori artificiale, însă cele naturale oferă o anume prospețime (caz în care putem alege atât plante, cât și flori tăiate). Recomand florile de sezon, întrucât se armonizează cu bradul (binecunoscuta Crăciuniță sau Amaryllis, dar și crenguțele cu bobițe roșii, conurile de brad, etc.). Desigur, bradul se poate împodobi cu orice altă floare tăiată, în funcție de dorințe. În lumea florilor, tendința este de depășire a limitelor și de încălcare a regulilor – regula o dă doar locul, momentul și dorința finală a clientului”, conchide designerul florar Roxana Pencu, reprezentant „Flori cu dragoste”. 

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

24 decembrie 2015