Această variantă îi mulţumeşte pe părinţi, care economisesc bani, pe tineri, care se bucură că libertatea nu le mai este îngrădită de proprietari, dar şi pe agenţii imobiliari.

Agenţiile imobiliare au început să fie asaltate de cereri din partea elevilor şi a părinţilor aflaţi în căutarea unor apartamente pentru închiriat. „Din zece telefoane, opt sunt din partea elevilor, care vin în oraş pentru a urma un liceu, o şcoală postliceală sau pur şi simplu nu mai vor să stea la gazdă şi profită acum de faptul că au scăzut chiriile. Valul de cereri a început luna trecută şi încă mai avem solicitări acum, pe ultima sută de metri", a spus Liliana Lupu, administratorul unei agenţii imobiliare din oraş.

„Proprietara creşte preţul"

Dacă în ceilalţi ani, gazdele erau la mare căutare din cauza preţului piperat al chiriilor, acum, lucrurile s-au schimbat. Gazdele au fost înlocuite de elevi cu apartamentele închiriate în totalitate. Asta şi pentru că botoşănenii care vor să primească adolescenţi din afara oraşului în propria casă au crescut preţul.

„La gazdă, părinţii mei cheltuiesc lunar cel puţin 200 de lei, iar acum, proprietara vrea să mai crească preţul cu 50 de lei. Unde mai pui că trebuie să te supui regulilor ei. Nu aveam voie să ţin lumina aprinsă după ora 22.00 şi nici să primesc vizite de la colegi. E mai convenabil să închiriez un apartament cu mai mulţi prieteni", a spus Ciprian Ispas, un adolescent din Săveni care îşi caută, împreună cu alţi colegi, un apartament cu două camere.

 




Sursa

9 September 2010