Aproape 25.000 de familii au beneficiat, până în prezent, de garanţiile oferite de stat pentru programul "Prima Casă", cele mai multe cereri fiind pentru apartamente de două camere, susţine premierul Emil Boc.

Prim-ministrul a menţionat că statul a oferit garanţii de peste un miliard de euro.

"Sunt garanţii de peste un miliard de euro acordate, aproximativ 25.000 de beneficiari. Cele mai multe sunt apartamentele cu două camere, care au fost solicitate", a precizat Emil Boc, citat de NewsIn.

Boc a adăugat că Guvernul aşteaptă ca băncile să implementeze programul pentru construcţia locuinţelor.

"În momentul de faţă, aşteptăm ca băncile să implementeze şi construcţia locuinţelor de la zero. Au fost semnate cu 12 bănci convenţii pentru implementarea acestui program. Sper ca băncile să pună produsul la dispoziţia oamenilor cu garanţia statului de 75.000 de euro, garanţie pentru cei care-şi construiesc locuinţele de la zero", a mai spus Boc.

El a adăugat că procedura pentru construirea de locuinţe este mai îndelungată pentru că autorizaţia de construcţie se eliberează în câteva luni şi aceasta este necesară pentru obţinerea garanţiei.

"Durata a fost mai lungă aici pentru că beneficiarii trebuie să meargă cu autorizaţia de construcţie emisă de autorităţile locale la bancă, după care să intre în proceduri, iar emiterea autorizaţiei poate dura câteva luni de zile", a precizat premierul.

29 July 2010