In urma cu aproape un an, compania Blackpearl Property, controlata de mai multi investitori din Irlanda, planuia sa livreze 500 de locuinte pana la sfarsitul lui 2009. In prezent, irlandezii au regandit toate cele patru proiecte de pe piata locala si au inceput constructia a doar 310 apartamente. „Pe masura ce bancile vor relua creditarea, vom construi mai mult", au explicat reprezentantii Blackpearl.

sursa:wall-street.roRegandirea proiectelor rezidentiale

Proiectul din Mogosoaia, Evergreen Residences, trebuia sa aiba 1.200 de unitati, insa dezvoltatorul va incepe in prima faza doar constructia a 310 apartamente si a zonei de recreere, care include gradina, piscina, sala de gimnastica si o zona pentru gratar.

„Am obtinut autorizatia de constructie pentru prima faza a proiectului din Mogosoaia si am sapat deja subsolul primului bloc. Am construit un showroom, care include doua apartamente mobilate si utilate. Preturile apartamentelor sunt de aproximativ 1.000 euro/mp", a declarat Mihai de Laufenburg (foto), director de comunicare in cadrul companiei Blackpearl Property.

Oficialul companiei adauga insa ca, pe masura ce bancile vor relua creditarea si oamenii isi vor permite sa cumpere din nou apartamente, Blackpearl va incepe constructia urmatoarelor faze ale proiectului Evergreen Residences, amplasat in apropiere de bulevardul Gheorghe Sisesti.

In ceea ce priveste proiectul rezidential din Ploiesti, Windsor Residences, au fost depuse toate documentele si urmeaza ca autorizatia de constructie sa fie obtinuta in curand.

Al treilea proiect rezidential anuntat de Blackpearl Property se afla in Baia Mare si include atat apartamente, cat si spatii de retail.

"Proiectul din Baia Mare a fost intarziat, intrucat in prezent purtam discutii cu mai multi retailerii si luam in calcul sa marim suprafata de spatii comerciale planificata initial, data fiind pozitionarea strategica a terenului", a explicat Mihai de Laufenburg. 

 

Sursa

16 februarie 2010