Pipera, Berceni şi Militari sunt cele mai afectate zone din punctul de vedere al aglomeraţiei. Noile dezvoltări imobiliare vor atrage un trafic şi mai mare, în condiţiile unei infrastructuri şi aşa depăşite.

Problema locurilor de parcare aferente centrelor de afaceri devine tot mai acută, în special în cazul amplasamentelor centrale şi chiar semicentrale.

„Înainte constructorul avea obligaţia ca la 100 de metri pătraţi utili să asigure un loc de parcare, însă reglementarile actuale, aliniate standardelor internaţionale, stabilesc că, pentru fiecare 60 de metri pătraţi trebuie sa existe un loc de parcare, ceea ce duce la creşterea costurilor de construcţie prin necesitatea includerii parcărilor subterane pe mai multe niveluri", este specificat într-un comunicat al companiei Diana Meţiu International.

În acest moment, cea mai mare parcare subterană din România, pe cinci niveluri şi cu o capacitate de 350 de autovehicule este deţinută de Charles de Gaulle Plaza. În topul clădirilor de birouri ce au fost prevazute cu un număr important de locuri de parcare urmează America House şi Premium Point, fiecare cu câte o parcare subterană pe trei niveluri.

Sursa

27 October 2009