Pentru un angajat care lucreaza intr-o cladire din centrul Bucurestiului si ocupa o suprafata de 11 mp, o companie plateste anual 3.300 euro, o suma mai mare fata de cea din Budapesta, unde pentru un angajat care ocupa o suprafata de 12,6 mp, o companie plateste anual 3.250 euro, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

sursa:wall-street.roCostul anual de ocupare a spatiilor de birouri din zona de afaceri a Bucurestiului a scazut cu 4% in ultimul an, chiria/mp situandu-se in prezent la un nivel de 21 euro/luna, in timp ce costurile de intretinere ajung la 4 euro/mp/luna.

Tot 4 euro/mp/luna costa intretinerea si in cladirile de birouri din centrul Budapestei, insa chiria medie este de 17,5 euro/mp/luna, potrivit raportului citat.

In ceea ce priveste suprafata ocupata de un angajat, capitala Romaniei se afla printre orasele cu cele mai mici suprafate/postul de lucru. Astfel, in timp ce un angajat care lucreaza in centrul Bucurestiului ocupa 11 mp, un angajat din Berlin dispune de o suprafata de 20 mp, iar un angajat din Paris de 15 mp.

Ceva mai inghesuiti comparativ cu angajatii romani sunt rusii, un angajat care lucreaza in centrul Moscovei ocupand o suprafata de 10 mp.

 

 

Sursa

29 January 2010