Benevo Capital a achiziţionat 77.000 de metri pătraţi de teren aparţinând fostei platforme a uzinei Vulcan din zona Progresul din Bucureşti, deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, în vederea construcţiei unui parc de retail denumit "Benevo Retail Park", informează.

23359-221814-00856438.jpgValoarea tranzacţiei este de 23 de milioane de euro. Finalizarea construcţiei este previzionată pentru anul 2013.

Benevo Capital a fost fondată de Michael Topolinski şi este focusată pe investiţii şi dezvoltări imobiliare în Europa Centrală şi de Est.

"Vom dezvolta un parc de retail modern în zona de de sud a Bucureştiului, care are o densitate mare şi o ofertă scăzută de astfel de proiecte. Amplasamentul terenului este foarte bun, având în vedere zona şi căile de acces", a declarat, într-un comunicat, Michael Topolinski, directorul executiv şi unul dintre acţionarii Benevo Capital.

Portofoliul grupului include mai multe apartamente şi de asemenea, un proiect de retail, în curs de construcţie în Bucureştii Noi, dezvoltat în parteneriat cu fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments - Victoria City Shopping Center.

Parcul de retail va cuprinde peste 35.000 metri pătraţi de spaţii comerciale, reprezentate de un magazin de bricolaj, un hipermarket, de 10.500 de metri pătraţi şi o galerie comercială de 10.000 de metri pătraţi.

 

Sursa

9 February 2012