Toamna aduce una dintre cele mai importante tranzacţii imobiliare ale anului, în Bucureşti. Compania canadiană Benevo a achiziţionat platforma industrială Aversa, respectiv fabrica producătorului de pompe şi terenul cu o suprafaţă de 10 hectare, din zona Pieţei Obor.

31645-t1.jpgCanadienii de la Benevo anunţă „adjudecarea şi achiziţia fabricii şi terenului aparţinând Aversa”. Tranzacţia s-a făcut prin subsidiara Blue Diamond şi partenerul Autoplast, fiind asistată de compania de avocatură Biriş Goran şi de firma de consultanţă imobiliară The Advisers, anunţă reprezentanţii Benevo într-un comunicat de presă.

„Intenţionăm să investim capital şi expertiză pentru a reloca afacerea (n.r. Aversa) într-o fabrică din Bucureşti mai avansată tehnologic, unde să lucreze minimum 200 persoane şi să dezvolte activitatea de fabricare a pompelor de la nivelul actual”, declară directorul executiv Michael Tololinski, citat de Mediafax.

VEZI ȘI: UE ne cere să scăpăm de fabricile şi uzinele abandonate din Bucureşti

Planurile de viitor în legătură cu noua achiziţie nu sunt deocamdată dezvăluite, însă canadienii susţin că intenţionează să investească cel puţin 40 milioane euro în această zonă. Prețul de achiziție a fost de 17,3 milioane euro, respectiv de 170 euro/mp, la jumătate față de prețul cerut de lichidatorul RVA Insolvency în anunțul de vânzare din luna august.

„Avem 40 milioane euro disponibile şi intenţionăm să aducem în 2014 fonduri suplimentare pentru investiţii din portofoliul pe care îl deţinem în America de Nord. Benevo este prezentă pe piaţa din România din 2007 şi suntem hotărâţi să investim pe această piaţă pe termen lung”, adaugă reprezentanţii Benovo.

Intrată în insolvenţă în urmă cu şapte ani, Aversa este controlată de Agenţia pentru Administrarea Statului. Din 2006 şi până în prezent, compania a redus drastic numărul angajaţilor – de la peste 1.000 oameni la aproximativ 200 persoane. 

Compania canadiană Benevo este axată pe investiţii şi dezvoltări imobiliare în Europa Centrală şi de Est. În Capitală, canadienii deţin câteva sute de apartamente, precum şi platformele industriale Textila Dacia şi Vulcan, achiziţionate contra a 40 milioane euro şi respectiv 23 milioane euro. În locul fostei fabrici de textile Dacia urma să fie ridicat Victoria City Lifestyle, iar pe platforma Vulcan ar fi trebuit să fie construit Benevo Retail Park. Deşi iniţial termenele de finalizare erau anunţate pentru 2013, pentru ambele proiecte, acestea au tot fost amânate. Deschiderea mallului din  Bucureştii Noi a fost mutată la sfârşitul lui 2014, iar data de inaugurare a parcului de retail rămâne deocamdată necunoscută.   

CITEȘTE ȘI Fabricile şi uzinele: mândria regimului apus, supliciul economiei de azi

 

12 septembrie 2013