Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale trebuie să achite constructorului american Bechtel circa 150 de milioane de euro reprezentând facturi certificate pentru lucrări realizate în 2009, pentru care deja CNADNR va trebui să plătească penalităţi.

sursa:financiarul.roPotrivit informaţiilor remise de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, această sumă trebuia să fie achitată în 2009, în urma unei rectificări bugetare care nu a mai avut loc.

Cel mai probabil, suma va fi achitată din bugetul de investiţii al companiei, dacă în afara sumelor pentru lucrările ce vor efectuate în acest an au fost prinse şi facturile pentru lucrări executate în 2009, a precizat MTI.

Pe data de 1 decembrie, ministrul de resort, Radu Berceanu, afirma că statul are de achitat către compania constructoare a autostrăzii Transilvania datorii de peste 100 de milioane de euro, bani care vor fi plătiţi, probabil, în luna ianuarie.

În total, autostrada Transilvania va avea 415 kilometri, din care peste 55 de kilometri de poduri şi viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje peste autostradă şi 16 noduri rutiere.

Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Turda şi Gilău, în apropiere de Cluj, au fost daţi în folosinţă pe 1 decembrie. În prezent, Bechtel lucrează pe secţiunea Câmpia Turzii – Borş a Autostrăzii Transilvania, mai exact pe două tronsoane, Câmpia Turzii – Gilău şi Suplacu de Barcău – Borş.


 

Sursa

8 January 2010