Gigi Becali s-a prezentat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost citat in dosarul in care este invinuit referitor la un schimb de terenuri cu Ministerul Apararii.In acest dosar, Becali este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

sursa:www.presaonline.comIn cauza mai sunt invinuiti Victor Babiuc - ministru al Apararii in perioada in care s-a facut schimbul -, 11 generali, dar si oficiali ai Ministerului Apararii, pentru abuz in serviciu in forma calificata.

In 2 iunie 1999, Gigi Becali si reprezentantii Ministerului Apararii au semnat un proces-verbal prin care schimbau doua suprafete de pamant.

Becali ar fi primit de la MAp un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul Stefanestii de Jos, judetul Ilfov.

Desi relativ egale ca suprafata, cele doua terenuri ar avea valori disproportionate, date de pretul de piata, se sustine in raportul oficial al MAp.

In timp ce, la Baneasa, metrul patrat de pamant se vindea cu 20-25 de dolari, la Stefanesti pretul era de numai sase-sapte dolari. Diferenta de pret ar fi de aproximativ 3,3 milioane de dolari in favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren in valoare de 4,7 milioane de dolari cedand unul de numai 1,4 milioane de dolari.


 

Sursa

4 February 2010