Intrebat daca vor mai scadea preturile apartamentelor in 2010, Nimrod Zvik a declarat ca nu se pot aprecia, inca, niste cifre exacte, dar ca, pentru clientii Be Igloo, nu este important, caci acestia vor beneficia atat de modalitati de finantare extreme de avantajoase, cat si de promisiunea ca isi vor primi banii inapoi daca se vor razgandi.

Evolutia sectorului imobiliar pentru anul 2010 a fost indelung discutata inca din primul semestru al anului trecut, cand preturile apartamentelor scadeau periodic si majoritatea dezvoltarilor imobiliare fusesera anulate sau amanate. Desi multi au crezut, atunci, ca scaderea ritmica va dura la infinit sau ca acesteia ii va urma o crestere brusca de prêt, s-a dovedit ca piata, in general, urmeaza un curs ciclic si ca oricarei prabusiri/cresteri ii urmeaza o normalizare a situatiei.

Ce va influenta evolutia preturilor apartamentelor?

Daca vom inregistra, in acest an, o crestere a somajului sau restrictionari pentru programul Prima Casa, cu siguranta acestea se vor regasi in scaderea interesului pentru achizitia imediata de apartamente noi. Insa toti acesti factori se regasesc in constiinta oamenilor si in felul in care acestia recepteaza aceste schimbari. De aceea, sunt convins de faptul ca, daca oamenii au siguranta unei situatii stabile, daca li se ofera niste preturi decente si modalitati de finantare care sa li se potriveasca, vor cumpara apartamente. Am demonstrat, déjà, acest lucru prin vanzarile din 2009, cand toata lumea declara piata blocata." (Nimrod Zvik)

Creste sau scade?

"Ne asteptam la o normalizare a situatiei si chiar la o usoara majorare a preturilor in partea a doua a anului 2010 dar, pentru ca romanii au trecut prin experiena neplacuta a ultimilor ani in imobiliare, am creat, pentru clientii nostril, un fond de garantare, care sa le permita recuperarea avansului platit, daca au motive sa se razgandeasca in urmatorii cinci ani. In aceasta situatie, nu vad nici un motiv pentru care cei care vor sa-si achizitioneze o locuinta ar trebui sa fie interesati de evolutia preturilor apartamentelor. Eu, personal, cred ca acesta este cel mai bun moment sa cumperi un apartament dar, pentru ca nu-I pot impune cuiva sa ma creada pe cuvant, am gasit o solutie prin care ... sa nu ne mai pese. Sau cel putin clientilor Be igloo sa nu le mai pese." (Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo).

 

 

9 February 2010