Fondul norvegian Romania Invest a vândut divizia Be Igloo, creată în urmă cu doi ani cu scopul re-vânzării apartamentelor cumpărate de la dezvoltatori. Norvegienii au ales astfel externalizarea serviciilor de tranzacţii rezidenţiale, sperând la economii de circa 600.000 de euro anual. Cumpărătorii sunt persoane care lucrează pentru Be Igloo, firmă care rămâne totuşi să se ocupe în continuare de vânzările norvegienilor dar... din exterior. În plus, Be Igloo este în negocieri şi cu alţi clienţi.

16822-nimrod_zvik.jpgExtindere

Noii proprietari ai Be Igloo sunt Nimrod Zvik, directorul de vânzări şi marketing şi Loredana Albu, specialist PR. În prezent, clienţii firmei sunt Romania Invest, cu şapte ansambluri rezidenţiale şi ansamblul Green Hills din Piatra Neamţ. Firma negociază cu alte cinci ansambluri din Capitală pentru a-şi extinde portofoliul.

Vânzări

Be Igloo a vândut în 2010 - aproape 70 de locuinţe din portofoliul Romania Invest. Dintre acestea, 5 sunt garsoniere, 35 apartamente cu două camere şi 28 apartamente cu trei camere. Pe primul loc la capitolul vânzări în portofoliul firmei este ansamblul Ten Blocks din cartierul Militari, ale cărui vânzări au reprezentat 47% din totalul de vânzări Be Igloo. Din complexul de pe Iuliu Maniu, cel mai bine s-au vândut apartamentele cu trei camere (90% din total vânzări) şi restul, apartamentele cu două camere.

Pe locul 2 la vânzările din portofoliul norvegienilor figurează ansamblurile Armonia şi Optima, ridicate de dezvoltatorul Adama, cu 35% din totalul de vânzări Be Igloo pe 2010. În acest ansamblu, 85% din clienţi au preferat apartamente cu două camere, 10% cu trei camere şi 5% garsoniere.

Din totalul vânzărilor Be Igloo pe 2010, 80% din apartamente au fost achiziţionate prin programul Prima Casă, la un preţ mediu de 80.000 de euro. Asta spre deosebire de anul 2009, când Be Igloo a vândut doar 45 de locuinţe prin programul guvernamental.


Sursa

10 March 2011