BCR a depus azi normele de creditare pentru programul Prima Casă 4. Urmează ca BNR să le aprobe, iar apoi va putea demara creditarea. Toate aceste lucruri s-ar putea întâmpla în următoarele două-trei săptămâni, după cum estimează oficialii Băncii Comerciale Române. 

Sursa: moldovamall.roBCR, la fel ca multe alte bănci, a amânat mult momentul semnării formalităţilor pentru demararea noului program Prima Casă. Până ieri, doar Banca Transilvania şi CEC Bank trimiseseră formal către Fond intenţia de a participa la Prima casă 4. Acum, BCR a mers un pas înainte.

"Noi am trimis miercuri normele de creditare pentru programul Prima Casă 4 spre aprobare la Banca Naţională a României (BNR). Am avut nevoie de timp să ne facem calcule, să obţinem aprobări ca pentru orice produs nou, mai ales pentru unul care are impact pe provizionare, în sensul că sunt cerinţe de capital suplimentare pentru eliberarea garanţiilor. Acum depinde de BNR în ceea ce priveşte aprobarea. Estimăm că în două-trei săptămâni vom acorda primele credite prin programul Prima Casă 4", a declarat Oana Petrescu, vice-preşedinte executiv BCR.

Vice-preşedintele BCR a menţionat că banca are un sold foarte important în ceea ce priveşte creditele acordate până în prezent prin Prima Casă, motiv pentru care estimează că vor fi acordate împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă se dublează expunerea.

"Soldul este de aproape 600 de milioane euro, sumă care reprezintă valoarea creditelor acordate de BCR prin programul Prima Casă", a precizat Oana Petrescu.

Până la demararea programului, clienţii pot accesa un produs punte pentru cei care nu pot să aştepte programul Prima Casă 4. BCR a anunţat, la jumătatea lunii aprilie, că a lansat o alternativă de finanţare la programul Prima Casă 3, exclusiv pentru clienţii care nu mai pot aştepta următoarea etapă a programului guvernamental, cu costuri similare.

12 May 2011