BCR, cea mai mare bancă din România şi instituţia de credit cel mai puternic implicată în Programul guvernamental Prima Casă, a terminat fondurile pentru acordarea de împrumuturi în acest program şi până la Prima Casă 4 lansează un împrumut - punte, în care avansul se triplează, potrivit incont.ro.

Sursa: incont.roNoul împrumut al Băncii Comerciale Române se adresează doar clienţilor care au deja dosarul depus la bancă pentru obţinerea unui credit prin programul Prima Casă 3 şi nu au mai apucat banii, asta pentru ca împrumutul ipotecar - standard este şi mai scump.

Astfel, BCR le oferă clienţilor, din care o parte au şi avansul dat şi riscă să îl piardă, un credit ipotecar cu avans minim de 15% şi dobânzi similare cu cele din Prima Casa, adică 3,75% plus EURIBOR dacă îţi primeşti salariul la bancă sau 3,95% plus EURIBOR dacă nu. Celelalte costuri sau comisioane rămân la nivelurile stabilite în programul Prima Casă 3.

„Partea proastă la oferta BCR este că, de fapt, scoringul este foarte dificil de atins şi avansul minim creşte pe undeva pe la 20% ceea ce este de patru ori mai mare decât cere acum Prima Casă", spune un broker de credite, intervievat de incont.ro.

Patru bănci de top au anunţat deja că vor continua să vândă credite şi în ediţia a patra a programului „Prima casa", în care riscul de nerambursare va fi împărţit 50% - 50% între bancă şi stat. Este vorba despre BCR, BRD, Bancpost şi Banca Transilvania.

14 aprilie 2011