Reprezentanţii BCR estimează o creştere de 5% a volumului de credite acordate populaţiei de către bancă, faţă de un avans de 3% în acest an, în condiţiile creşterii încrederii populaţiei în economie din a doua jumătate a anului viitor.

15511-ch_credite.jpgÎn 2009, portofoliul de credite acordate de BCR clienţilor a crescut cu 3,3%, la 46,53 miliarde lei.

Preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels apreciază că un impuls va fi dat creditării în momentul în care oamenii vor avea "bani în buzunare şi încredere în stabilitatea locului de muncă", astfel că aceştia vor începe să cheltuiască, dar a menţionat că nu se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple mai devreme de jumătatea anului viitor.

Dominic Bruynseels a mai precizat că o parte dintre clienţii care au luat credit cu dobândă promoţională şi au constatat apoi că nu pot să plătească s-au refinanţat la alte bănci. Numărul acestora, însă a declarat că volumul creditelor refinanţate de clienţii BCR la alte bănci se ridică la 120 de milioane de euro.

De asemenea, preşedintele executiv al BCR a spus că a avut discuţii cu reprezentanţii SIF-urilor şi că s-a decis amânarea listării băncii până condiţiile din piaţă vor fi propice.


6 December 2010