BCR reduce cu zece procente avansul minim obligatoriu pentru creditele imobiliare şi ipotecare în lei – în loc de 25%, instituţia acceptă un avans minim de 15% din valoarea locuinţei, la creditele cu dobândă fixă de 6,25%/an, în primii trei ani de contract.

31278-mortgages_.jpgClienţii care încasează veniturile lunare în cont BCR pot accesa cea mai nouă ofertă la creditele imobiliare/ ipotecare în lei, la o diferenţă nesemnificativă de ofertele similare în euro, cu avans minim de 15% şi dobândă fixă de 6,25 %/an pe 3 ani sau dobândă variabilă ROBOR 6 luni + 1,9 %/an. Oferta disponibilă pentru clienţii standard prevede dobândă fixă de 6,75 %/an pe 3 ani sau dobândă variabilă ROBOR 6 luni + 2,4 %/an, anunţă BCR.

„Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare standard au crescut în ultima perioadă. Clienţii sunt din ce în ce mai interesaţi de creditele în lei, înţelegând avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate”, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

Reprezentanţii instituţiei spun că, în ultima perioadă, s-a dublat numărul solicitărilor clienţilor pentru creditele ipotecare şi imobiliare în monedă naţională, comparativ cu luna anterioara.

BCR este prima bancă din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda naţională începând din luna octombrie 2012. Cota de piaţă a BCR pe segmentul de credite ipotecare şi imobiliare acordate în lei s-a dublat comparativ cu toamna anului trecut şi se apropie de pragul de 10% la nivelul întregului sistem bancar, în urma deciziei de a se concentra asupra creditării în lei, spun oficialii instituţiei.

CITEŞTE ŞI: Creditarea populaţiei, susţinută de împrumuturile imobiliare

 

2 August 2013