BCR, cea mai mare banca locala, care a avut atribuit si cel mai mare plafon in cadrul programului "Prima casa", de 420 mil. euro, a acordat pana acum credite de 290 de milioane de euro, pentru 7.100 de familii.Pe langa acestea, banca mai are in curs de procesare alte 900 de dosare, cu o valoare cumulata de 37 de milioane de euro.

sursa:bloombiz.roIn cadrul programului, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, institutia care administreaza garantiile oferite de stat pentru "Prima casa", in valoare de un miliard de euro, a avizat 14.000 de dosare de credit, cu o valoare cumulata de circa 600 de milioane de euro. BCR a avut astfel aproape jumatate din creditele vandute in cadrul programului.

"Ne bucuram ca acest program continua. Vom trimite o oferta competitiva si pentru partea a doua a programului", spune Stefan Coroianu, director executiv al Directiei Credite Retail din BCR.

Statisticile realizate de BCR arata ca 30% din cererile de credite au provenit din Bucuresti, pe locul al doilea situandu-se regiunea Centru Nord, cu aproape 20% din cereri. Fondul de Garantare primeste inca dosare de credit, cu conditia ca antecontractul de vanzare-cumparare a imobilului sa fi fost semnat pana la data de 15 februarie.

De altfel, in ultima perioada a derularii programului in forma initial numarul dosarelor de credit trimise la Fond pentru analiza a urcat la o medie zilnica de 130-140, fata de o medie zilnica de 100 de dosare, in luna ianuarie.

Guvernul lucreaza la implementarea unei noi forme a programului, prin care doreste sa stimuleze cumpararea de locuinte noi. In forma initiala a programului, circa 80% din imobilele achizitionate au fost vechi.


 

 

Sursa

22 February 2010