Banca Comerciala Romana a aprobat, pana in prezent, credite pentru achizitionarea ori construirea a peste 6.300 de locuinte prin programul „Prima casa", in valoare de peste 255 de milioane de euro, fiind cel mai mare finantator in cadrul programului.

sursa:conso.roPe flux sunt aproximativ 830 de dosare in valoare de 33 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al BCR. De asemenea, institutia a aprobat financiar alte 1.600 de dosare la care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata/construita, in valoare totala de peste 78 de milioane de euro.

 "Am finantat pana acum locuinte care pot forma un oras precum Sinaia. Cine isi doreste achizitionarea unei locuinte in varianta actuala a programului „Prima casa" trebuie sa semneze antecontractul de vanzare-cumparare pana la 15 februarie inclusiv.  

Solicitantul poate veni la banca pentru aprobarea financiara, iar in paralel sa-si caute casa potrivita. Important este sa gaseasca locuinta, sa se inteleaga cu vanzatorul si sa semneze un antecontract de vanzare-cumparare in forma autentica sau sub semnatura privata cu data certa pana la 15 februarie 2010 inclusiv".


 

Sursa

3 February 2010