Compania Ecoterm, specializată în instalaţii de climatizare, a cerut în tribunal insolvenţa Doldora Capital, firmă prin intermediul căreia a fost dezvoltat centrul comercial Doldora Bazaar din Rahova şi care îl are printre acţionari pe fostul internaţional Gică Popescu.

21568-gica_popescu_03_7804138135.jpgLa trei luni după ce proprietarii Doldora Bazaar au încercat să restructureze afacerea din Rahova, prin transformarea centrului comercial într-un mega market, a apărut şi prima cerere de solicitare a insolvenţei Doldora Capital. Cererea a fost depusă la Tribunalul Bucureşti în 14 octombrie şi are ca termen de judecată 24 februarie 2012.

Contactaţi telefonic, atât reprezentanţii Ecoterm, cât şi acţionarii Doldora Capital nu au vrut să comenteze pe marginea acestui subiect.

Doldora Bazaar a fost inaugurat în decembrie 2010, în urma unei investiţii de circa 10 milioane de euro, şi se anunţa un concurent pentru retailerii de tip IDM, SIR sau Dragonul Roşu. Mai mult, Gică Popescu şi partenerii săi, Marius Roateş şi George Şaguna, intenţioneau să replice acest model şi în alte oraşe din ţară. Planurile însă au fost date peste cap de realitatea din piaţă. Proiectul a fost finanţat, în proporţie de 70%, de UniCredit Ţiriac Bank.

După rezultatele slabe obţinute cu bazarul, acţionarii Doldora Capital au decis să deschidă pe o treime din suprafaţa complexului un megamarkert, denumit Doldora Mega Market, în suprafaţă de circa 2.000 mp. Noul magazin se poziţionează ca un concurent pentru reţelele de retail de tip Red Market, Carrefour Express sau Billa.

Marius Roateş şi George Şaguna au cumpărat terenul pe care s-a dezvoltat Doldora Bazar în 2007, pentru suma de 6 mil. euro. Pe acest lot a funcţionat fabrica de vopsele a Fabryo Corporation. Prima fază a Doldora ocupă doar 12.500 mp din terenul de 20.500 mp.

Ecoterm este o companie înfiinţată în 2002 a cărei acţionari sunt Constantin Giambaşu (33,33%), Florin Voiculescu (16,66%), Violeta Voiculescu (16,66%), Virgil Iorga (16,66%) şi Antoneta Iorga (16,66%). Anul trecut, Ecoterm a avut o cifră de afaceri de 4,57 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.


Sursa

19 October 2011