Un drum public a fost câştigat în instanţă de un bucureştean. Strada se află chiar în centrul Capitalei, deasupra pasajului Mărăşeşti. Zona a fost asfaltată abuziv de către Primaria Capitalei, pe un teren privat şi ieri s-a început demolarea prin hotărâre judecătorească. Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este irevocabilă.

Sursa:wikimapia.orgDupă ce instanţa i-a dat dreptate, Răzvan Ştefan Bănceanu a anunţat Primăria Capitalei "Din noiembrie până în mai 2009 s-au făcut memorii, s-au făcut notificări către primăria condusă de domnul Oprescu pentru a soluţiona această situaţie litigioasă. Să-şi ridice investiţia, să facă o ofertă de cumpărare, orice, inclusiv donaţie am avut în vedere" a declarat proprietarul pentru agenţia NewsIn.

Amplasarea terenului în zona de protecţie a pasajului Mărăşeşti a făcut ca preţul acestuia să fie stabilit de experţi sub preţul pieţei.

"Oferte au fost făcute proprietarilor, de 5-600 de euro pe metru pătrat. Proprietarii nu au acceptat această sumă, motiv pentru care au acţionat în instanţă. Ar trebui ca instanţele, în momentul când judecă, să ia în considerare şi interesul public. O să continuăm procesul de expropriere pentru că vorbim de o zonă afectată de utilităţi publice " a declarat Ion Dedu, Director Direcţia Transporturi Primăria Municipiului Bucureşti potrivit NewsIn.

De ieri, un buldozer a început să spargă asfaltul din zona Mărăşeşti. Proprietarul terenului spune că aici va amenaja o grădină cu roşii sau castraveţi.

Terenul în cauză a fost cumpărat de proprietari în anul 2006. În timpul modernizării Pasajului Mărăşeşti, pe acest teren privat s-a asfaltat o cale de acces asfaltate, care-l traversează în mare parte. Proprietarii au trimis o serie de somaţii Primăriei Capitalei pentru a stopa investitia din bani publici pe un teren privat, dar nimeni nu le-a luat în seamă, iar lucrarea a continuat. În urma unui proces, anul trecut proprietarii au obţinut o sentinţă irevocabila prin care Primăria este obligată sa demoleze lucrările edilitare de pe terenul privat.

9 October 2009