Programele de susţinere a sectorului imobiliar promovate de cei doi canditaţi la preşedinţie, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, creează efecte diferite asupra pieţei şi în funcţie de câştigătorul din 6 decembrie, aceasta se poate îndrepta în direcţii distincte.

sursa:capital.roCapital.ro vă oferă scenariile posibile pe care le va urma piaţa în funcţie de noul preşedinte, precum şi reacţia mediului de afaceri la programele susţinute de cei doi competitori.

Programul „Prima Casă", promovat de Traian Băsescu, a reuşit să garanteze până acum credite în valoare de peste 330 mil. euro, ceea ce reprezintă 33% din plafonul maxim disponibil pentru acest an. Cu banii garantaţi de stat au fost achiziţionate peste 8.000 de locuinţe, din care 80% se plasează în zona imobilelor vechi.

Alinaţa PSD-PC susţine în campania electorală un program ce vizează crearea unui Fond Naţional de Locuinţe care să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe complet echipate, supuse regimului de închiriere, cu garanţii acordate prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

 

Liderul PSD, Mircea Geoană, a mai anunţat că acolo unde va fi cazul statul va subvenţiona şi chiria, dacă este vorba de tineri care nu au venituri mari.

 

Sursa

3 December 2009