Barcelona este un oraş vivace unde vânzătorii te îmbie cu produse proaspete în Piaţa La Boqueria şi petrecăreţii dansează până în zori în cluburi. Farmecul oraşului îl poţi descoperi în detaliile mici - curţi ascunse în stil gotic şi turnuleţele catedralei Sagrada Família care par a fi făcute din ceară şi pătrunse din loc în loc de razele soarelui.

17263-sagrada.jpgLa fel ca în Sevilla şi Madrid, aici se organizează fieste, carnavaluri gălăgioase pe stradă şi festivaluri de cultură. Dacă îţi programezi vacanţa în perioada Paştelui, vei asista la tradiţiile din Semana Santa (Săptămâna Mare). Mona este un produs de patiserie cu multă ciocolată care se oferă în loc de ouă, iar în Duminica Floriilor, frunzele de palmier sunt binecuvântate în catedrala Sagrada Família.

Pe 23 aprilie se celebrează La Diada de St. Jordi, patronul spiritual al Cataloniei. În această zi a trecut în nefiinţă şi celebrul Miguel de Cervantes aşa că bărbaţii urmează un ritual şi oferă femeilor importante din viaţa lor (mame, prietene, surori) trandafiri roşii, iar acestea le dăruiesc cărţi. Este una dintre cele mai colorate zile din Catalonia, vânzătorii de trandafiri împânzesc oraşul, iar librăriile îşi etalează standurile cu cărţi pe arterele comerciale" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Barcelona este binecuvântată cu un climat mediteranean. Primăvara şi toamna sunt momente ideale pentru vizite, în special în mai-iunie şi septembrie-octombrie. În aceste perioade temperaturile sunt cuprinse între 18 şi 21°C. În iunie se înregistrează maximum 24°C, în iulie - 26°C, iar în august (cea mai aglomerată lună din punct de vedere turistic) maxima este de 28°C. Apa mării are între între 16 şi 24°C. Nopţile sunt călduroase, iar temperaturile scad cu 1-2 grade faţă de cele din timpul zilei.

„Le recomand turiştilor ca la asfinţitul soarelui să se retragă pe plajele din sudul oraşului aflate aproape de centru. Se mândresc cu statutul de cele mai aglomerate, dar şi cele mai ofertante plaje. Te poţi răsfăţa la chiringuitos (baruri amplasate pe apă, specializate în delicatese pe bază de fructe de mare). Sunt ideale pentru prânz şi pentru cină, iar DJ-ii întreţin atmosfera cu muzică la cererea turiştilor. Pe plajă se organizează petreceri, urmate de scufundări revigorante în Marea Mediterană" adaugă Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Activităţile sportive sunt la loc de cinste: aici se practică jogging-ul, voleiul, iar pe faleză te poţi plimba cu rolele sau cu bicicleta. Plajele din nordul oraşului sunt mai liniştite şi ideale pentru familii cu copii, iar cei mai excentrici turişti pot alege plaja pentru nudişti Mar Bella.

În Barcelona există câteva străzi pitoreşti care nu trebuie ratate: cea mai importantă este La Rambla, o pasarelă pietonală superbă, mărginită de copaci, cea mai aglomerată şi mai plină de viaţă stradă a oraşului. Aici sunt cei mai mulţi turişti, prin urmare şi preţurile sunt mai mari decât pe străzile laterale, unde vei găsi produse locale autentice mult mai ieftine.

„După ce vizitezi La Placa Reial, asistă şi la un spectacol de Flamenco la Los Torantos, costă doar 7 euro de persoană pentru un show de jumătate de oră. Tarantos este cel mai în vârstă bar de flamenco din Barcelona. Sunt trei spectacole în fiecare noapte, la ora 20.30, la 21.30 şi la 22.30. Alege Born, o zonă foarte populară, cu restaurante bune şi locuri pentru a savura câteva băuturi. În cazul în care te-ai cazat la unul dintre hotelurile de pe bulevardul La Rambla, Born este un loc minunat pentru a scăpa de aglomeraţie, de a te bucura de o atmosferă relaxată şi de a te întâlni cu localnicii în special în seara" explică Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Închiriază o bicicletă sau alătură-te unui Bike tour pentru a vedea punctele culminante ale oraşului într-un mod diferit. Explorează plajele magice ale Mediteranei, clădirile moderniste ale lui Gaudi şi simte atmosfera medievală a Cartierului Gotic! Tarifele pentru închirierea bicicletei timp de o oră pornesc de la 5,5 euro pentru un adult, în timp ce pentru un copil preţul este de 5 euro.

„Antoni Gaudí, arhitectul oraşului, îi atrage pe copii şi le stârneşte imaginaţia. Cele mai vizitate sunt Parcul Güell - cu imagini din regnul animal, grote ascunse şi Acvariul care oferă plimbări prin tuneluri şi o superbă colecţie de vieţuitoare marine din Marea Mediterană. Muzeul Ştiinţei are expoziţii pentru toate vârstele, iar Parcul Zoologic, situat în Parcul de la Ciutadella, are un lac cu bărcuţe pentru închiriat şi leagăne. Pentru o pauză dulce recomand Muzeul Ciocolatei, iar pentru copiii foarte energici cel mai potrivit este Happy Park cu tobogane aventuroase" este de părere Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Produsele din piele: jachete, curele, genţi sunt cea mai bună alegere pentru cei de acasă. Obiectele de artizanat pot fi găsite la Artesania i Coses lângă Muzeul Picasso. Accesoriile cele mai îndrăgite sunt pălăriile cu boruri largi sombrero şi beretele campesino aflate la magazinul Sombrería Obach în vechiul cartier evreiesc El Call.

Află aici informaţii despre piaţa imobiliară din Barcelona.

Oferte de vacanţă în Barcelona


Hotel Holiday Inn Express 3*
- De la 385 Euro/pers.
- Transport cu avionul
- Patru nopţi cazare cu mic dejun
- Plecare: 22 aprilie
- Detalii pe: www.christiantour.ro

 Hotel 3*
- De la 365 Euro/pers.
- Transport cu avionul
- Patru nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
- Taxa de aeroport este de 160 Euro/pers.
Itinerariu: Barcelona - Andorra - Valencia - Costa Brava / Maresme - Mănăstirea Monserat. Plecare 5 august 2011.
Detalii pe: www.europatravel.ro

Hotel H10 Itaca 4*
- de la 390 Euro/pers.
- Transport cu avionul
- Trei nopţi cazare cu mic dejun
- Taxa de aeroport este de 115 Euro/pers
- Plecare pe 9 iunie 2011
- Detalii pe: www.prestige.ro


26 March 2011