Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 140 milioane de lei, în creştere cu aproape 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

26784-marcel_barbut_4e0c01fdaa.jpg“Ne aflăm în grafic cu ţinta de creştere pe care ne-am proiectat-o la începutul anului, care a fost de 25%. În septembrie stăm foarte bine şi la capitolul profit, în sensul că acesta ni s-a dublat, de la 5,2 milioane lei, cât înregistram în 2011, la 10,9 milioane lei în această lună. Creşterile se datorează diversificării grupelor de produse ale AdePlast şi în special producţiei de polistiren. În primul nostru an de activitate au ieşit pe poarta fabricii de la Ploieşti 250.000 de metri cubi”, a declarat Marcel Bărbuţ, proprietarul companiei.

Până la sfârşitul anului compania are bugetate investiţii totale de aproximativ 17 milioane de euro. “Cea mai mare parte a banilor merg către dezvoltarea platformei industriale de la Roman. Acolo vom începe producţia de mortare în primăvară şi nu excludem demararea construcţiei la o nouă fabrică de polistiren care să deservească zona Moldovei. Până la sfârşitul anului vom inaugura o linie de polistiren grafitat în hala nouă de la Ploieşti şi vom începe montarea liniei de producţie de polistiren la Oradea”,  precizează Marcel Bărbuţ.

Prin instalarea noilor linii, AdePlast ajunge la o capacitate 1.100.000 metri cubi de polistiren anual. În ceea ce priveşte investiţiile noi, compania AdePlast şi-a mai bugetat dezvoltarea unei fabrici de vopsea şi tencuieli la Ploieşti în valoare de 6 milioane de euro, în acest moment construcţia halei fiind deja terminată.

 

Sursa

11 October 2012