Turiştii români au început deja să-şi facă rezervări pentru vacanţă. Bulgaria rămâne în continuare o destinaţie preferată de turiştii români. Bansko este staţiunea de schi numărul unu din Bulgaria, cu cel mai modern centru de schi din ţară. Staţiunea are şi cel mai lung sezon de schi, în perioada 15 decembrie - 15 mai.

15488-medii-bansko-15.jpgPârtiile sunt situate în două centre principale: Chalin Valog (1.100 - 1.600 m) şi Shiligarnika (1.700 - 2.500 m), iar lungimea totală acestora este de 65 km.

"Accesul la telescaune, telecabine şi teleschiuri pe cablu se face pe baza unei cartele. Te poţi informa non - stop în legătură cu condiţiile atmosferice, cu ajutorul panourilor situate la staţia de plecare cu telecabina. Bansko este staţiunea ideală pentru începători, instructorii de schi sunt vorbitori de limba engleză. Intermediarii au parte de peisaje fabuloase şi de adrenalină pe pantele cu copaci. Schiorii avansaţi pot încerca pista Alberto Tomba, iar parcul de distracţii din Platoto este ideal atât pentru schiori, cât şi pentru snowboarderi" explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Turiştii pot achiziţiona de la o agenţie de turism sau online un pachet care include ski pass, închirierea de echipament (schiuri, clăpari, beţe), precum şi serviciile de instructaj câte patru ore pe zi. Acesta costă aproximativ 130 Euro. Dacă ai lua exact acelaşi pachet de pe loc te-ar costa cu aproximativ 40 Euro mai mult.

Austria

Kaprun, orăşelul tipic austriac îţi oferă numeroase posibilităţi de divertisment dacă alegi această destinaţie pentru vacanţa de iarnă.

Chiar dacă nu ai mai schiat înainte sau eşti un schior cu certificare, Europa Sport Region (formată din pârtiile din Kaprun şi Zell am See) are ceva pentru fiecare.

"Între Zell am See şi Kaprun s-a deschis Spa Tauern, o oază gigantică de wellness cu surprize. Totul este la superlativ: panorama încântătoare a saunelor, piscina cu apă sărată, piscina cu geamuri exterioare, baia cu aburi aromaţi, un hotel de lux de patru stele cu 320 paturi, precum şi un restaurant vast - toate le găseşti la faţa locului. Un pachet la spa costă 94 Euro/pers. şi include baie de plante şi masaj la picioare, un peeling alpin, un masaj clasic cu ulei de arnică" susţine Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Zell am See - regiunea este alcatuită dintr-o reţea de pârtii de 75 km care se întind până la o altitudine de 2000 m, potrivite atât pentru începători, intermediari, cât şi pentru avansaţi. În Zell am See sunt 20 de lifturi cu tracţiune, opt telescaune şi sapte ascensoare de mare capacitate care transportă 38,776 de persoane pe oră. Tunurile de zăpadă asigură un strat optim de zăpadă când ninsorile sunt reduse. Un ski pass pentru o zi valabil în zonele Kitzsteinhorn-Kaprun or Schmitten-Zell am See costă 41 Euro/adult, 20 Euro/copil şi 32 Euro/junior.

Dubai

Cei care preferă destinaţiile calde pe timp de iarnă pot alege Dubaiul. Începutul anului este o perioadă perfectă pentru o vacanţă acolo, mai ales pentru doamne, căci începe Festivalului de Shopping din Dubai.

"O Lume - O Familie - Un Festival este tema Festivalului de Shopping din Dubai care va începe pe 20 ianuarie 2011 şi se va încheia pe 20 februarie 2011. Cele 32 de zile de cumpărături vor atrage milioane de shopaholici din întreaga lume care se vor bucura şi de tombole şi de cadouri. Este momentul să profiţi din plin de haine şi produse electronice scutite de impozit, precum şi de reduceri de până la 70% la bijuterii, parfumuri, textile, obiecte de artizanat. În plus, poţi chiar să negociezi preţurile. Mall-urile se întrec în a-ţi oferi cel mai bun preţ!" afirmă Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Pe lângă shopping la super ofertă, vei asista şi la evenimente pline de culoare la Global Village, locul unde se vor reuni expozanţii din lumea întreagă. Nu vor lipsi muzica jazz, spectacolele de desene animate, circul, spectacolele de dans, numai bune pentru toată familia. Cei mici vor fi fascinaţi să-i vadă pe Casper, Pokemon, Tarzan, să participe la Olimpiada Mondială a Copiilor. Mesele sunt o atracţie majoră a festivalului, gurmanzii îşi pot încânta papilele gustative cu delicatese din toate colţurile lumii.

Oferte

Kaprun, Hotel Sporthotel Falkenstein 4*
- De la 525 Euro/pers.,
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Bilet de avion: 91 Euro/persoana + taxe aeroport
- Închiriere maşină preluare şi predare aeroport Salzburg: de la 385 Euro/săptămână.
- Detalii pe: www.cocktailholidays.ro

Zell am See, Hotel Gasthof Der Schutthof 3*
- De la 408 Euro/pers.,
- 7 nopţi cazare cu demipensiune
- Bilet de avion: 91 Euro/persoana + taxe aeroport
- Detalii pe www.cocktailholidays.ro

Charter Dubai, Hotel Ibis Al Barsha 3*
- De la 499 Euro/pers.,
- Transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
- Taxa de aeroport 129 Euro/pers., taxa de viză 80 Euro/pers.
- Ofertă valabilă în perioada 6 ianuarie - 17 februarie
- Detalii pe www.prestige.ro


3 December 2010