Clienţi cu ratele plătite „la zi" se trezesc, peste noapte, cu bunurile scoase la vânzare.
Doar Banca Naţională mai poate pune capăt abuzurilor fără precedent făcute în România de o bancă străină.

Criza economică a făcut ca până şi unele dintre cele mai serioase instituţii, şi anume băncile, să dea ţepe clienţilor. Este cazul filialei din România a Bank of Cyprus, care îşi execută silit chiar şi clienţii ce sunt la zi cu ratele.

Procedeul ascunde o inginerie financiară a celor de la Bank of Cyprus, care şi-au momit clienţii să semneze mai multe anexe la contractele de împrumut, pe care ulterior nu le mai recunoaşte. Deşi executaţii au dreptatea de partea lor, singura cale de luptă cu banca este cea a instanţei. Adică o cale de durată, costisitoare şi care dă rezultate mult după ce banca ţi-a executat deja apartamentul, terenul sau obiectele cu care ai gajat împrumutul.

Disperaţi că mor cu dreptatea în mână, o parte dintre clienţii bănci au format Asociaţia împotriva Abuzurilor Bancare (AAB).

Un cadou otrăvit

Cazul preşedintelui AAB este edificator pentru modul premeditat în care a pus la cale banca această manevră. În 2008, firma acestuia a încheiat un contract de împrumut cu Bank of Cyprus, în valoare de 800.000 de euro, dobânda urmând a fi calculată la 3,1% + 3M Euribor.

 





Sursa

27 May 2010