Băneasa lasă în urmă Capitala


Adevarul - 20.04.2006
 

Bucureştenii scapă de problemele legate de locurile de parcare, de lipsa spaţiilor comerciale sau a locurilor de petrecere a timpului liber.  Numai în zona nordică însă, pentru că aici se construieşte cel mai mare centru comercial din România, Băneasa Shopping City.

Băneasa este zona Capitalei în care se înregistrează unul dintre cele mai mari veni-turi pe cap de locuitor, existând aici un număr foarte mare de locuinţe de lux.

Din toamna anului 2007, când va fi finalizat proiectul propus de Băneasa Developments, aici se vor deschide magazine de vestimentaţie, restaurante, dar şi spaţii de servicii şi zone de agrement. Vor fi peste 220 de magazine. Totodată, în funcţie de preferinţe şi de momentul zilei, se poate mânca … la etaje diferite. La parter se vor găsi toate mărcile tradiţionale prezente pe piaţa românească.

La primul etaj – în Gourmet Promenade – se vor putea servi prânzul şi cina, în timp ce ultimul etaj aparţine bucătăriei exotice, cu produse şi reţete adunate din cele mai diverse colţuri ale lumii. Aici pot fi vizionate şi filme, vor exista săli de bowling, jocuri de noroc, saloane de înfrumuseţare şi chiar un patinoar închis, pentru perioada verii. Investitorii asigură că nu vor fi probleme cu parcarea: vizitatorii vor avea la dispoziţie peste 10.000 de locuri de parcare, din care 1.500, acoperite. Investiţia se ridică la 150 milioane de euro.

Se vor crea peste 2.000 de locuri de muncă. Această zonă comercială este una dintre cele mai mari proiecte de investiţie urbană din Europa Centrală şi de Est. Întreaga investiţie, care se întinde pe 221 de hectare, va depăşi 1,2 miliarde de euro, şi cuprinde o zonă rezidenţială cu peste 3.000 de unităţi de locuit şi una de birouri Business&Technology Park, cea mai mare din ţară, oferind peste 160.000 metri pătraţi de spaţii de birouri la cele mai înalte standarde.

Georgiana Baciu
Adevarul
 

20 aprilie 2006