Bancpost a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere pentru demararea procedurii insolventei impotriva Pipera Gardens SRL, controlata de grupul israelian Mizrachi Group Construction &Investment, si care urma sa construiasca in zona Pipera 400 de unitati locative.

sursa:dailybusiness.roCompania ar fi urmat sa construiasca in Pipera 400 de unitati locative. Grupul Mizrachi a mai fost somat de grecii de la Post Bank in primavara anului trecut sa returneze un credit acordat pentru unul dintre proiectele imobiliare derulate in Romania, relata in primavara anului trecut cotidianul israelian Haaretz.

Grupul planuia sa construiasca prin mai multe firme peste 1.000 de locuinte in mai multe proiecte rezidentiale in Romania.

Desi numarul insolventelor din imobiliare este in crestere, cazurile in care bancile cer demararea procedurii de insolventa sunt inca rare, bancherii incercand sa evite sa ajunga la tribunal.

Mircea Cotiga, recovery&fraud prevention director la UniCredit Tiriac Bank, a explicat, anterior, ca bancile sunt reticente la deschiderea procedurii de insolventa ca urmare a sanselor mici de reorganizare, dar si a duratei procedurii, in medie de 3 ani.

 

De altfel, si Mihai Bogza, presedintele Bancpost, spune ca banca pe care o conduce cere insolventa clientilor doar daca nu se gaseste o alta solutie.

Sursa

11 ianuarie 2010