Bancpost a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de solicitare a insolvenţei firmei Interagro Construct, controlată de Bogdan Aurel Vraciu, complicele pastorului reformat Dan Burcică, ambii reţinuţi în noiembrie anul trecut de procurorii bucureşteni într-un dosar de fraudă financiară.

20130-bani_17_ceb4512fd8.jpgSocietatea Interagro Construct a aparţinut până în 24 februarie 2010 lui Dan Burcică, liderul grupării de infractori. După cedarea firmei lui Bogdan Vraciu, în 16 aprilie 2010, pe numele societăţii a fost deschis un credit în valoare de 200.000 de euro la Bancpost.

Acum banca cere insolvenţa societăţii, iar dosarul urmează să se judece pe data de 6 decembrie 2011.

Istoria grupului

Procurorii Parchetului Capitalei au cerut în noiembrie 2010 magistraţilor Tribunalului Bucureşti arestarea a opt persoane acuzate de spălare de bani, şantaj, dare de mită, falsuri, uzuri de fals şi înşelăciuni, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă a peste un milion de euro. Printre cei urmăriţi penal se află şi funcţionari ai Primăriei Capitalei, dar şi angajaţi ai unor instituţii bancare, acuzaţi de sprijinirea grupului de escroci.

Liderul grupării este Dan Burcică, pastor reformat. Procurorii au reţinut în sarcina sa 13 infracţiuni de uz de fals, trei infracţiuni de complicitate la înşelăciune, cinci infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de spălare a banilor, o infracţiune de cumpărare de influenţă şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dan Burcică şi soţia acestuia, Aura Burcică, mai figurează şi pe lista Corpului Executorilor Bancari, în calitate de debitori ai UniCredit Ţiriac Bank, fiind somaţi la plata unei datorii de 1.877.313 lei. Pentru această datorie, executorii bancari au scos la vânzare, prin licitaţie, garanţia depusă de cei doi, respectiv un teren de 7,9 ha, din comuna giurgiuveană Ghimpaţi.

Dan Burcică a fost reţinut de procurorii bucureşteni alături de Bogdan Aurel Vraciu, Adrian Dragomir, Nicolae Rupiţă, Elena Daniela Pârvoi, Lăcrămioara Gheorghe, Cătălin Valentin Avram şi Vasile Grigore.

 

Sursa

2 August 2011