Reprezentanţii instituţiilor financiare vor să afle totul despre clienţii lor. În acest sens, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a făcut o solicitare către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru a li se permite băncilor să-şi verifice noii clienţi în baza de date a Poliţiei.

Sursa: photos.com"Nu va funcţiona pentru că nu avem autorizaţia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Noi aveam intenţia să identificăm acele persoane care folosesc cărţi de identitate false, se prezintă la bănci şi de multe ori reuşesc să înşele vigilenţa salariaţilor", a declarat preşedintele ARB, Radu Gheţea Realitatea TV.

Potrivit aceluiaşi post de televiziune, instituţiile statului se opun, însă, şi spun că o astfel de verificare ar reprezenta de fapt o violare a intimităţii potenţialilor clienţi.

Asociaţia Română a Băncilor a mai solicitat acces la datele personale ale românilor care deţin un card activ, pentru a le trimite informaţii prin poştă, referitoare la posibilitatea de a-şi plăti taxele, impozitele sau facturile, cu respectivul card, însă instituţiile statului s-au opus.


18 April 2011