Bancile comerciale incep sa fie mai flexibile in ceea ce priveste indeplinirea conditiilor pentru programul "Prima Casa".

sursa:gardianul.roSurse din piata afirma ca in spatele unei astfel de decizii se ascunde teama bancherilor ca programul nu va mai continua anul viitor, iar  institutiile financiare ar pierde profiturile generate de acordarea unor credite garantate de statul roman.

In conditiile in care creditarea pentru persoanele fizice este complet blocata, acordarea creditelor pentru programul guvernamental reprezinta in momentul de fata o sursa sigura de profit pentru banci

Concret, Banca Romaneasca este cea care a dat startul modificarilor, in sensul scaderii nivelului salariului minim pe care solicitantul trebuie sa-l aiba pentru a avea acces la "Prima Casa", insa cu mentinerea in limite prudentiale a gradului de indatorare a clientilor. "Banca Româneasca a revizuit conditiile de creditare impuse pentru program. (...)

Astfel, în cazul în care o familie cu trei membri solicita un credit în valoare de 57.000 de euro pe o perioada de 30 de ani, trebuie sa prezinte un venit minim pe familie de doar 2.900 de lei. Aceste venituri sunt mai mici decât cele solicitate pâna acum cu circa 450 de lei", se arata într-un comunicat al Bancii Romanesti, remis redactiei.

 


Sursa

25 November 2009