Unicredit Ţiriac Bank a depus pe data de 5 iulie două cereri de insolvenţă la Tribunalului Bucureşti, una pentru compania Avrig 35, iar cealaltă pentru Avrig Asset Management, cu termene de judecată stabilite pentru 15 noiembrie.

19633-licitatie_55700100.jpgAnul trecut, Bonotel Ltd ceruse insolvenţa altor trei firme ale grupului Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan şi finanţate de Bancpost, Banca Românească şi National Bank of Greece cu 15 milioane de euro:

- Office Development SRL, firmă prin care dezvotlatorul cumpărase în 2007 cu 9,3 mil. euro activele fostei Întreprinderi de Utilaje şi Piese de Schimb din Suceva, cu un teren de 9,5 ha, unde urma să fie dezvotlat un centru comercial;

- Focşani Investment, prin care se plănuia construcţia unui centru comercial

- Piatra-Neamţ Development care urma că construiască pe un teren de 30 ha un proiect de locuinţe

Săptămâna trecută, casa de avocatură corespondentă a PriceWaterHouseCoopers, D&B David şi Baias, care a asistat Avrig 35 în tranzacţia de vânzare către NEPI a unei părţi din Iris Shopping Center din Ploieşti, a cerut şi ea insolvenţa Avrig 35.

Avrig 35 a fost înfiinţată în 1999 de către Alexander Hergan, unul dintre cei mai discreţi oameni din imobiliare şi a dezvoltat în România proiecte precum Charles de Gaulle Plaza sau Iris Shopping Center din Titan. În 2007, Avrig 35 a anunţat că are în curs de dezvoltare 17 proiecte cu o valoare estimativă a investiţiilor de peste 500 mil. euro.

Oficialii companiei nu au oferit până acum o poziţie oficial ăpe marginea acestui subiect.


Sursa

8 July 2011