Banca Transilvania a decis să intre în programul Prima Casă 4 şi a transmis deja Fondului Naţional de Garantare această intenţie. Conducerea băncii a hotărât alocarea sumei de 75 milioane euro pentru acest program.

17443-prima-casa-4.jpgBanca Transilvania este una dintre primele bănci care a anunţat deja decizia de a participa la programul Prima Casă 4. Doar BCR şi Bancpost au mai făcut până acum oficial acest lucru.

"Şi acum am decis să ne implicăm - de această dată în Programul Prima Casă - datorită succesului de care s-au bucurat celelalte 3 programe similare. Interesul clienţilor pentru această ofertă a fost ridicat, aşa cum ne aşteptam: am acordat, până acum, peste 1.200 de credite Prima Casă, în valoare totală de 48.000.000 euro", a declarat directorul executiv de retail al băncii, Gabriela Nistor.

Până în prezent, creditele Prima Casă au fost acordate persoanelor cu vârsta de până în 35 de ani, căsătoriţi şi cu venituri lunare între 2.500 lei şi 3.500 lei. Destinaţia împrumuturilor acordate de Banca Transilvania a fost în proporţie egală - atât pentru locuinţele noi, cât şi pentru cele vechi.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută noile condiţii de derulare a programului Prima Casă, condiţii prin care statul şi băncile vor suporta în mod egal garanţiile, băncile având la dispoziţie trei luni să anunţe dacă sunt interesate de noua formă a programului. Executivul a stabilit că băncile interesate vor trebuie să contribuie cu jumătate din nivelul garanţiilor acordate tinerilor care vor să-şi cumpere o locuinţă. Prin economiile astfel realizate, numărul beneficiarilor urmează să se dubleze.


7 April 2011