Banca Românească, filiala locală a grupului financiar elen National Bank of Greece, a închiriat 3.250 de metri pătraţi în clădirea de birouri Euro Tower, situată la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu cu Lacul Tei.

19111-6-cascade-euro-tower.jpgPrin această mutare grecii vor elibera atât spaţiile de birouri pe care le ocupau în clădirea Union, din strada Ion Câmpineanu, cât şi pe cele de pe Bulevardul Unirii.

În clădirea Union va ră­mâne doar sucursala care funcţionează în prezent.

"Aceasta este o decizie importantă şi face parte din strategia Băncii Româneşti de eficientizare a ope­raţiunilor sale", spune Marinos Stratopoulos, directorul general al băncii. Oficialii băncii nu au precizat durata contractului şi nici valoarea. La parterul clădirii Euro Tower va funcţiona şi o agenţie a băncii. Birourile vor fi desfăşurate pe patru niveluri, între etajele patru şi şapte.

Banca Românească a fost de altfel implicată şi în finanţarea clădirii, alături de Piraeus oferind dezvoltatorilor un împrumut de 24 de milioane de euro plus 12 milioane de lei (echivalentul a circa 3 mil. euro).

La preţul mediu de închiriere din piaţă, de 16-17 euro pe lună pentru un metru pătrat, Banca Românească ar plăti o chirie lunară de circa 55.000 de euro, adică peste 660.000 de euro pe an.

Contractul pentru spaţiul pe care Banca Românească îl va ocupa în Euro Tower a fost îndelung negociat, astfel că deşi elenii aveau antecontract semnat încă de la începerea lucrărilor de construcţie, mutarea propriu-zisă va avea loc la circa un an de la darea în folosinţă a imobilului.

Printre chiriaşii clădirii se mai nu­mără Avon, Schneider Electric, Arcelor Mittal, Huawei şi eSilicon, proprietarii proiectului fiind olandezii de la Cascade şi fondul britanic de investiţii ECDC.


Sursa

10 June 2011