Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a pus sechestru pe acţiunile Astra Asigurări şi Unirea Shopping Center pentru recuperarea unei datorii de aproape cinci milioane de euro şi a dispus şi poprirea conturilor The Nova Group Investments - firmă controlată de miliardarul Dan Adamescu.

15559-dan_adamescu_agerpres_b795d20d7f.jpgAVAS are de recuperat aproape 21 de milioane de lei (circa 4,9 milioane de euro) de la The Nova Group Investments Romania - firma miliardarului Dan Adamescu, sumă ce reprezintă penalități pentru nerealizarea în perioada de timp convenită a investițiilor prevăzute în contractul de privatizare a DMAI Unirea - Unirea Shopping Center, potrivit unei informări transmise de AVAS la solicitarea Capital.

Autoritatea are sentință definitivă și irevocabilă pentru recuperarea sumei de 20,98 de milioane de lei încă din luna martie a.c.

Procesul civil demarat de AVAS pentru recuperarea banilor a început în 2005, iar sentința civilă a fost pronunțată în octombrie 2006.

"AVAS a dispus poprirea conturilor debitoarei (n.r.: The Nova Group Investments Romania) şi a obţinut indisponibilizarea acţiunilor deţinute de aceasta", se afirmă în răspunsul transmis de AVAS.

Acțiunile Astra Asigurări și Unirea Shopping Center SA București, societăți controlate de The Nova Group Investments, au solicitat de luni seara suspendarea de la tranzacționare pe BVB prin două documente transmise Bursei.

Marți, cele două societăți au informat că în urma unei decizii de executare silită au fost indisponibilizate 72,68% din acțiunile Astra Asigurări și 74,16% din titlurile Unirea Shopping Center.

În procedură de executare

"Totodată, AVAS a transmis executorului judecătoresc Dobranici Crenguţa cererea de executare silită asupra debitoarei, urmând ca executorul să obţină încuviinţarea executării silite de către instanţele de judecată", se mai arată în răspunsul transmis de Autoritate.

Mai mult, instituția precizează că în baza sentinței civile din octombrie 2006, care este definitivă și irevocabilă, există șapte dosare în litigiu.


Sursa

8 December 2010