Autostrada va scumpi moderat terenurile
Evenimentul Zilei - 02.10.2006
 

autostrada va scumpi terenurilePretul va fi mare doar la parcelele de langa iesirile de pe Bucuresti-Brasov .

Bucuresti-Brasov nu va produce un boom imobiliar in sectorul 2, sunt de parere expertii imobiliari. Acestia dau drept exemplu autostrada Bucuresti-Constanta, care nu a dus la o crestere exagerata a preturilor nici in doi ani.

 „Terenurile s-au scumpit din cauza cererii foarte mari. Acest lucru s-a intamplat peste tot si va continua atat timp cat oamenii vor dori sa cumpere”, afirma Ciprian Hrisca, de la Departamentul terenuri din cadrul companiei imobiliare Eurisko.

Nici in cazul autostrazii Bucuresti-Pitesti lucrurile nu stau altfel, terenurile din zona fiind preferate in special pentru investitiile industriale. Analistii sustin ca cea mai mare miza o vor constitui terenurile situate langa iesirile de pe autostrada, care ar putea deveni tinta unor dezvoltatori din domeniul retail. Daca, in cazul acestora, preturile s-ar putea chiar dubla - daca vor fi mai multi ofertanti pe aceleasi parcele -, celelalte se vor scumpi in ritmul dictat de piata.

Unele preturi sunt „umflate”

Odata cu stabilirea traseului pe care-l va avea autostrada Bucuresti-Brasov, pe teritoriul sectorului 2 au aparut deja primele speculatii in legatura cu pretul terenurilor din zona respectiva. Primul pe lista a fost chiar primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, care a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca terenurile din zona vor ajunge de doua ori mai scumpe din cauza autostrazii.

Teoria este insa infirmata de expertii imobiliari consultati. Pe langa exemplele pe care le-au oferit celelalte autostrazi, acestia atrag atentia ca o parte din preturile din prezent sunt oricum „umflate”. „Exista si vor mai exista oferte aruncate in piata pur si simplu, fara sa aiba nicio baza reala, dar acest lucru nu inseamna ca preturile respective reflecta valoarea”, explica Hrisca.

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei


Teodora Trandafir
Evenimentul Zilei
 

2 octombrie 2006