Autorităţile de reglementare din Statele Unite au închis la finalul săptămânii trecute încă opt bănci, ridicând numărul de falimente din acest an la 51, potrivit Reuters. Anul trecut criza financiară a falimentat 140 de instituţii din sistemul bancar american, ce pare să nu urmeze încă tendinţa de revenire a economiei.

sursa foto:http://www.all-news.ro/filesCele opt bănci sunt Riverside National Bank din Florida, cu active de 3,42 miliarde dolari, City Bank din Lynnwood, Washington (1,13 miliarde dolari), Tamalpais Bank din San Rafael, California (628,9 milioane dolari), First Federal Bank of North Florida din Palatka, Florida (393,9 milioane dolari), Innovative Bank din Oakland, California (284 milioane dolari), Butler Bank din Lowell, Massachusetts (268 milioane dolari), AmericanFirst Bank din Clermont, Florida (90,5 milioane dolari) şi Lakeside Community Bank din Sterling Heights, Michigan (53 milioane dolari).

Activele a trei bănci din Florida (Riverside National Bank, First Federal Bank şi AmericanFirst Bank) au fost preluate de a doua bancă din Canada, Toronto-Dominion Bank, care vrea să îşi extindă afacerile din Statele Unite. Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agenţia care administrează schema de garantare a depozitelor bancare din SUA şi care asigură depozitele până la un plafon de 250.000 dolari, se aşteaptă la un vârf al falimentelor bancare în al treilea trimestru din acest an. În februarie, preşedintele FDIC, Sheila Bair, estima că numărul de falimente bancare ar putea depăşi în acest an nivelul din 2009, de 140.

Numărul de bănci în dificultate din SUA a crescut în ultimul trimestru al anului trecut cu 27%, ajungând la 702, ceea ce reprezintă 9% din sectorul bancar american, potrivit datelor FDIC.




21 April 2010