Aura Investments a vândut dezvoltatorului GTC participaţia de 15% deţinută la centrul comercial Galleria din Arad, astfel că GTC a devenit proprietar unic al proiectului, a cărui finalizare este prevăzută pentru toamna acestui an.

16369-4.jpg"Aura a vândut acţiunile de la Galleria Arad, pentru că s-a ivit o foarte bună oportunitate de business. Întregul capital va fi folosit pentru alte investiţii în România, unde avem planuri pe termen lung, atât în ţară, cât şi în Bucureşti. Vom anunţa, în curând, finalizarea şi începerea livrărilor pentru ansamblul Green Hills din Piatra Neamţ şi suntem pe ultima sută de metri cu planurile privind un ansamblu rezidenţial în Bucureşti", a declarat Asaf Ravid, directorul pentru România al Aura Investments, fără să ofere detalii despre tranzacţie, scrie Mediafax.

GTC controla, anterior tranzacţiei, 85% din mall-ul din Arad, în timp ce Aura Investments deţinea restul de 15%. Galleria Arad, reprezentând o investiţie de 70 milioane de euro, va avea o suprafaţă închiriabilă de 33.000 de metri pătraţi, proiectul fiind finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Proiectul este închiriat în proporţie de peste 60%, printre viitorii chiriaşi numărându-se Reserved, Sprider, Leonardo, House of Art, Fox, Cinema City, Tina R şi Altex.

"Am accelerat viteza de construcţie a Galleria Arad pentru a putea deschide centrul comercial în toamna acestui an, după ce am semnat contracte importante cu Cora Hypermarket, Flanco Electronics, Pure Fitness şi mulţi alţii. Aura a decis să iasă din proiect", a comunicat GTC. La începutul anului trecut, Aura Investments a anunţat că a vândut către GTC 37% din acţiunile deţinute la mai multe centre comerciale din România care urmau să fie dezvoltate în joint-venture cu GTC, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6 milioane euro. Potrivit acordului dintre cele două companii israeliene, participaţia Aura la joint-venture-ul NCC, înregistrat în Olanda, care deţine mai multe mall-uri în România, scade de la 50% la 13% din acţiuni.


Sursa

7 February 2011