Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franţa, va începe pe piaţa locală şi dezvoltarea unor centre comerciale sub brandul Auchan City, primul urmând a fi realizat anul acesta în cartierul bucureştean Giuleşti.

23224-auchan-city.jpgFrancezii au adus în România divizia imobiliară Immochan, care se va ocupa atât de dezvoltarea proiectului din Giuleşti, de pe un teren cumpărat de la uzina Grantmetal, cât şi de centrul comercial care va fi realizat pe platforma Tricodava din Ghencea.

"Vom dezvolta în Giuleşti, alături de Immochan, primul proiect Auchan City din România, în care vom avea un hipermarket predominant alimentar de 5.000 mp şi o galerie comercială Immochan de 2.000 mp. Suntem în faza de depunere a cererii pentru obţinerea autorizaţiei de construire şi avem ambiţia de a deschide până la Crăciun. Investiţia totală se va ridica la circa 15 milioane de euro", a precizat pentru ZF Patrick Espasa, directorul general al companiei Auchan România, cu vânzări brute de 433 mil. euro în 2011 pe piaţa locală.

Proiectul de pe platforma Tricodava prevede realizarea unui magazin Auchan cu o suprafaţă netă de 11.000 mp şi o galerie comercială cu 80 de magazine.

Compania franceză a cumpărat cele două terenuri la sfârşitul anului trecut pentru circa 20 mil. euro şi mizează pe extinderea reţelei de la nouă la 14 unităţi în următorii doi ani. Următorul magazin Auchan va fi deschis în primăvară, în proiectul Palas din Iaşi.

 

Sursa

30 January 2012