Din cauza problemelor financiare, multi dezvoltatori imobiliari s-au oprit din constructie sau au depasit termenele de predare a apartamentelor. 10.000 de locuinte din Bucuresti ar fi in aceasta situatie.

Au platit o avere ca sa se mute in locuinte-fantoma In unele cazuri, clientii nu au putut sa-si recupereze banii platiti pentru locuintele ce nu s-au mai finalizat, chiar daca au ajuns in instanta si au castigat procesele.

Criza financiara a blocat sau a amanat lucrarile de constructie la cel putin 20 de ansambluri rezidentiale din Bucuresti, dupa cum estimeaza specialistii din domeniul imobiliar.

In acest context, pe piata exista acum aproximativ 10.000 de locuinte la care nu se mai lucreaza, desi planurile dezvoltatorilor imobiliari pentru acest an aratau cu totul altfel.

Situatia exacta a ansamblurilor rezidentiale cu probleme nu este insa cunoscuta, din cauza lipsei de transparenta a dezvoltatorilor imobiliari care incearca sa minimalizeze, pe cat posibil, lovitura de imagine primita din cauza opririi lucrarilor.

Ce se intampla insa cu cei care au achitat un avans sau, in cazuri nefericite, au platit aproape integral costul unui apartament intr-un complex rezidential unde lucrarile au fost stopate sau la care termenul de finalizare a fost decalat fata de cel anuntat initial?

 

 

Sursa

17 July 2009