Cu numeroase procese pe rol, în care furnizori şi clienţi cer intrarea în insolvenţă sau executarea silită a dezvoltatorului proiectului, GEA Prasa International a vândut activele şi pasivele către o firmă nou-înfiinţată.

Au crezut în proiectul desenat cu măiestrie de compania spaniolă GEA Prasa International Construct în vara lui 2007 - apartamente de lux, la preţuri de peste 200.000 de euro, pe malul lacului, cu balcoane şi terase generoase.

Au investit zeci de mii de euro în câteva luni, fără să-şi poată lua în primire locuinţele aşa cum li se promisese. Mai mulţi clienţi care şi-au dorit un apartament în complexul Laguna Residence, de pe malul lacului Tei din Capitală, îşi cer înapoi banii în instanţă. Asta după ce au constatat că dezvoltatorul nu era dispus nici să renegocieze contractele, nici să finalizeze construcţia la timp, adică la finele lunii octombrie 2009.

Primii clienţi au obţinut în instanţă executarea silită a complexului în martie. Potrivit unui document întocmit de executorul judecătoresc Bogdan Dumitrache, terenul intravilan situat în Bucureşti, str. Chefalului, în suprafaţă de 20.243 mp, urma să fie scos la licitaţie pe 20 aprilie. Preţul de pornire era, conform evaluării, de 5.266.150 de euro. Executarea avea loc ca urmare a neplăţii sumei de 266.496 de lei, reprezentând debit şi cheltuieli de executare (circa 64.000 de euro) către doi creditori.

GEA Prasa International Construct a găsit însă soluţia pentru ca licitaţia să fie suspendată - a convins un client să preia contractul celor nemulţumiţi şi să le achite acestora avansul. Noul proprietar este firma Imoplaza Solutions, care achiziţionează locuinţe în diferite complexuri rezidenţiale. Până acum aceasta deţine peste 500 de apartamente în Bucureşti şi alte 170 în Timişoara.







Sursa

18 May 2010